BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yurtlar Müdürlüğü

 

Sıkça Sorulan Sorular

 

1. Yurtlara istediğim saatlerde girebilir ve çıkabilir miyim?

Yurtlara son giriş saati hafta içi 00:00, hafta sonu (Cuma, Cumartesi) ve genel tatil günlerinin gecesinde 01:30' dur.

Yurtlarımıza saat 07:00' den itibaren giriş yapılabilmektedir.

Not: Şehir dışından gelen öğrencilerimiz yurtlar müdürlüğünü bilgilendirerek birinci dereceden akrabaları ile    geldiklerinde ya da yolculuklarını belgelendirdikleri taktirde bu saatler dışında da giriş yapabilirler.

2. İnternete nasıl bağlanabilirim?

İnternete bağlanmak isteyen öğrencilerimiz aşağıdaki belirtilen şekilde başkent ağını girdikten sonra;

Kullanıcı adı: Öğrenci numarası @mail.baskent.edu.tr

Şifre: BOUBS şifresi

Dizüstü bilgisayarlarda DNS  ve IP ayarları otomatik olmalıdır.

3.Yurtlarda kalmayacağım zaman ne yapmalıyım?

Yurtlar müdürlüğüne şahsen başvurarak izin formunu doldurura bilirsiniz yada  BUOBS ’dan öğrenci şifrenizle girerek yurt izin formunu doldurabilirsiniz.

4. Oda değişikliği yapmak istediğimde ne yapmalıyım?

Oda değişikliği yapmak isteyen öğrencimiz dilekçe ile yurtlar müdürlüğüne başvurur, dilekçede belirtmiş olduğu kriterlere uygun odanın müsait olması durumunda dilekçe değerlendirilir, oda değişikliği yapılır.

5. Odamda teknik arızalar olduğunda ne yapmalıyım?

Arızanın tanımı tam olarak yapılarak yurtlar müdürlüğüne bildirilir. Arıza kayıt formuna yurt memuru tarafından kaydedilen arızalar üniversitemizin ilgili teknik servisleri tarafından en kısa sürede tamir edilir.

6. Odada bulunan sabit eşyaların yerini değiştirebilir miyim?

Sabit eşyaların yeri değiştirilemez.

7. Yurt kimlik kartımı kaybettiğimde ne yapmalıyım?

Durumu yazılı bir şekilde yurtlar müdürlüğüne bildirdiğiniz taktir de yeni kimliğiniz oluşturularak size teslim edilir.

8. Oda giriş kartımı kaybettiğimde ne yapmalıyım?

Durumu yazılı bir şekilde yurtlar müdürlüğüne bildirdiğiniz taktir de bedeli depozitonuzdan kesilmek şartıyla yenisi tarafınıza verilir.

9. Odalarda elektrikli eşya kullanabilir miyim ?

Odanızda yemek yapmaya, ısıtmaya yarayan aletler ( elektrik ocağı, tost makinesi, tencere ve tava ) kullanılması yasaktır. Bu tür aletlerin bulunması halinde yurtlar müdürlüğü tarafından bu aletlere geri  verilmemek üzere el konulur. Bunların dışında su ısıtıcısı, çay ve kahve makinesi , saç kurutma makinesi ,saç maşası kullanabilirsiniz.

10. Eğitim-Öğretim yılı içerisinde farklı bir oda tipinde kalabilir miyim?

Farklı oda talebi dilekçenizi yurtlar müdürlüğüne vermeniz durumunda uygun koşullar sağlandığında geçiş yapabilirsiniz. Bir alt oda tipine geçiş öğretim yılı içerisinde kabul edilmemekte, bir üst oda tipine geçişler fark ücreti yatırılarak yapılır.

11. Değerli eşyalarımızı nerede muhafaza edebiliriz?

Maddi değeri olan eşyalarınızın muhafazası öğrencilerin sorumluluğundadır. Odalarınızda kilitli dolapları kullanabilirsiniz.

12. Yarıyıl tatilinde eşyalarımı bırakabilir miyim?

Odanızda açıkta eşya kalmayacak şekilde eşyalarınızı, bazanızın altında veya size tahsil edilmiş dolaplarınızda bırakabilirsiniz.Sorumluluk öğrencilerimize aittir.

13.Yurtlardan ayrılacağım zaman ne yapmalıyım?

Yurtlar müdürlüğüne başvurup, oda teslim işlemlerini eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir. Teslim işlerini yapmadan ayrıldığınızda idare tarafından tespit edilen zararlar depozitonuzdan kesilir. Eğitim yılının sonunda öğrencilerimiz üç gün içerisinde yurdu boşaltıp teslim etmesi gerekmektedir.

14. Bir sonraki yıl yurtlarda kalmak istediğimde ne yapmalıyım?

Her eğitim öğretim yılı sonunda öğrencinin yurtla ilişkisi otomatikman kesilir.Öğrencilerimiz idare tarafından açıklanan tarihler arasında BUOBS' dan kendi şifreleri ile sisteme girerek kalmak istedikleri oda tipini seçer ve ücretini yatırmak kaydıyla kaydını yeniler. Öğrencilerimiz dilekçe ile farklı bir odada kalmayı istememişlerse , aynı oda tipi seçmek kaydıyla bir  önceki yıl konakladığı odada kalmaya devam eder.